Cum se pun unghiile cu gel

Indiferent dacă vrei să îți îmbunătățești aspectul unghiilor tale sau să experimentezi cu un nou mod de a-ți decora unghiile, unghiile cu gel pot fi o opțiune excelentă. Această tehnică oferă rezultate durabile și estetice, iar procesul poate părea complex la început, dar cu puțină practică, poți obține un rezultat profesional chiar acasă.

Cu plăcere vă prezentăm un articol care a fost realizat în colaborare cu hrananaturala.ro

Ce este gelul pentru unghii?

Gelul pentru unghii este un produs special conceput pentru a crea un strat rezistent și strălucitor pe suprafața unghiilor. Acest gel este disponibil în diverse culori și texturi, permițându-ți să obții unghii frumoase și elegante.

Procesul de aplicare a unghiilor cu gel

Primul pas în aplicarea unghiilor cu gel este pregătirea unghiilor tale. Începe prin îndepărtarea oricărui rest de lac de pe unghii și îngrijirea cuticulelor. Apoi, modelează și șlefuiește ușor suprafața unghiei pentru a asigura o aderență mai bună a gelului.

Următorul pas implică aplicarea unui strat de bază special conceput pentru unghii cu gel. Acest strat ajută la fixarea gelului și prevenirea deteriorării unghiei naturale. După aceasta, poți aplica gelul colorat sau transparent, în funcție de preferințe.

Pentru a crea diverse modele sau efecte, poți utiliza diferite tehnici, cum ar fi folosirea ștampilelor sau a pietrelor decorative. După aplicarea gelului, unghile tale vor trece printr-un proces de uscare, de obicei, cu ajutorul unei lămpi UV sau LED.

Finalizează procesul aplicând un strat de finisare pentru a-ți asigura că unghiile tale cu gel vor străluci și vor rezista mai mult timp. În cele din urmă, îndepărtează orice exces de gel și hidratează cuticulele pentru a-ți menține unghiile sănătoase și aspectuoase.

Sfaturi și trucuri

Pentru a obține cele mai bune rezultate atunci când aplici unghiile cu gel, iată câteva sfaturi importante:

  • Folosește produse de calitate pentru a obține rezultate durabile.
  • Respectă timpul de uscare indicat pentru fiecare strat de gel.
  • Experimentează cu culori și modele pentru a-ți personaliza unghiile.
  • Menține unghilele hidratate și sănătoase între sesiunile de aplicare a gelului.

Cum să îndepărtezi unghiile cu gel

Îndepărtarea unghiilor cu gel se face cu atenție pentru a nu deteriora unghia naturală. Înmoaie unghiile într-un lichid special de îndepărtare a gelului și îndepărtează gelul cu ajutorul unui bastonaș de lemn sau o pila specială. După aceasta, hidratează unghiile și cuticulele pentru a menține sănătatea acestora.

Cât timp rezistă unghiile cu gel?

Durata de rezistență a unghiilor cu gel poate varia în funcție de calitatea produselor utilizate și de îngrijirea ulterioară. În general, acestea pot rezista între 2 și 4 săptămâni.

Se pot aplica unghii cu gel acasă?

Da, poți aplica unghii cu gel acasă, dar este recomandat să urmezi cu atenție instrucțiunile produselor și să exersezi pentru a obține rezultate profesionale.

Există riscuri pentru unghiile naturale?

Dacă procesul de aplicare și îndepărtare este făcut corect, riscul pentru unghiile naturale este minim. Este important să eviți să zgârii sau să smulgi gelul pentru a preveni deteriorarea unghiei.


Vezi și:

Aurelia

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Aurelia

Lasă un comentariu