Ce inseamna unghii semipermanente

Unghii semipermanente au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, atrăgând atenția persoanelor dornice de o manichiură de lungă durată și rezistentă. Această tehnică a revoluționat lumea manichiurii, oferind un aspect impecabil și rezistență îndelungată.

Ce sunt unghiile semipermanente?

Unghiile semipermanente sunt o tehnică de manichiură care implică utilizarea unui gel special, care se întărește sub o lampă UV sau LED. Acest gel se aplică direct pe unghii și rezistă mult mai mult decât oja obișnuită, păstrându-și aspectul impecabil pentru săptămâni întregi.

Procesul de aplicare

Procesul de aplicare a unghiilor semipermanente necesită câțiva pași. Mai întâi, unghia naturală este pregătită prin șlefuirea ușoară a suprafeței și îndepărtarea cuticulelor. Apoi, se aplică un strat subțire de gel de bază, urmat de straturi subțiri de gel colorat și un strat final de sigilare. Fiecare strat este fixat sub o lampă specială pentru uscare rapidă.

Avantajele unghiilor semipermanente

Există mai multe avantaje ale unghiilor semipermanente. Acestea includ rezistența îndelungată la ciobire și zgâriere, aspectul impecabil pentru săptămâni, și opțiunea de a alege dintr-o varietate largă de culori și finisaje.

Cum dai jos oja semipermanentă?

Pentru a îndepărta oja semipermanentă, este recomandat să mergi la un salon specializat pentru a evita deteriorarea unghiei naturale. Se folosește o metodă delicată, care implică înmuierea unghiilor într-o soluție specială pentru a se dizolva gelul. Este esențial să eviți smulgerea sau forțarea îndepărtării gelului, pentru a nu afecta sănătatea unghiei.

Îngrijirea unghiilor semipermanente

Pentru a menține unghiile semipermanente într-o stare impecabilă, este recomandat să eviți expunerea prelungită la substanțe chimice sau să folosești mănuși de protecție, să aplici ulei pentru cuticule pentru a menține hidratarea și să revii la salon pentru întreținere regulată.

Frecvente întrebări despre unghiile semipermanente

Cât timp durează o manichiură semipermanentă?

O manichiură semipermanentă poate rezista între două și patru săptămâni, în funcție de creșterea naturală a unghiilor și de îngrijirea adecvată.

Este îndepărtarea unghiilor semipermanente dăunătoare?

Dacă îndepărtarea este făcută corect și delicat, nu ar trebui să afecteze sănătatea unghiei naturale. Este important să mergi la un salon profesionist pentru acest proces.

Pot aplica oja obișnuită peste unghiile semipermanente?

Da, poți aplica oja obișnuită peste unghiile semipermanente pentru a schimba culoarea sau designul, însă este important să folosești un strat protector și să îndepărtezi delicat oja pentru a nu afecta stratul de gel.


Vezi și:

Ionut

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Ionut

Lasă un comentariu