De ce se exfoliază unghiile

Fiecare femeie sau bărbat își dorește să aibă unghii frumoase și sănătoase. Cu toate acestea, nu este neobișnuit să observăm că unghiile noastre încep să se exfolieze sau să se desprindă. De ce se întâmplă acest lucru și care sunt cauzele acestui fenomen neplăcut?

Există mai multe motive pentru care unghiile se exfoliază, iar acestea pot varia de la factori interni la influențe externe. Este important să înțelegem aceste cauze pentru a putea preveni și trata problema eficient.

Vă invităm să citiți articolul care este rodul parteneriatului nostru cu biocosmeticemaroc.ro

Cauzele interne ale exfolierii unghiilor

1. Deficiențe nutritive: Unghiile sănătoase necesită o dietă echilibrată și bogată în nutrienți precum proteine, vitamine și minerale. Deficiențele nutriționale pot duce la slăbirea și exfolierea unghiilor.

2. Probleme de sănătate: Unele afecțiuni medicale, cum ar fi psoriazisul sau hipotiroidismul, pot afecta starea unghiilor și pot duce la exfoliere.

3. Dezechilibre hormonale: Schimbările hormonale, precum cele asociate cu sarcina sau menopauza, pot influența sănătatea unghiilor.

Cauzele externe ale exfolierii unghiilor

1. Expunerea excesivă la apă: Prolongarea contactului cu apă poate duce la deshidratarea unghiilor și la exfolierea acestora. Este recomandat să purtăm mănuși în timpul activităților care implică contact prelungit cu apă.

2. Utilizarea excesivă a substanțelor chimice: Produsele de curățare agresive sau substanțele chimice din lacurile de unghii pot afecta sănătatea unghiilor, cauzând exfolierea.

3. Loțiuni și săpunuri dure: Anumite loțiuni și săpunuri conțin ingrediente care pot afecta negativ unghiile, ducând la exfoliere.

Cum să prevenim exfolierea unghiilor

Pentru a menține sănătatea unghiilor și a preveni exfolierea, este important să avem grijă de ele în mod corespunzător. Aici sunt câteva sfaturi utile:

  • Folosiți produse de îngrijire a unghiilor de calitate.
  • Mențineți o dietă echilibrată și bogată în nutrienți.
  • Purtătorii de unghii ar trebui să evite expunerea prelungită la substanțe chimice.
  • Protejați unghiile în timpul activităților care implică contact cu apă.

Îngrijirea corectă a unghiilor exfoliate

Dacă unghiile s-au exfoliat deja, este important să le oferiți îngrijire corespunzătoare:

  1. Tăiați unghiile afectate pentru a preveni ruperea suplimentară.
  2. Aplicați o bază de unghii pentru a le întări.
  3. Evitați lacurile de unghii sau produsele chimice agresive pentru o perioadă.

Faqs despre exfolierea unghiilor

1. de ce se exfoliază unghiile?

Răspuns: Unghiile pot începe să se exfolieze din cauza factorilor interni, cum ar fi deficiențele nutriționale sau problemele de sănătate, și a celor externi, precum expunerea la apă sau utilizarea excesivă a substanțelor chimice.

2. cum pot preveni exfolierea unghiilor?

Răspuns: Prevenirea exfolierii unghiilor implică adoptarea unui regim adecvat de îngrijire, inclusiv utilizarea produselor de calitate, menținerea unei diete sănătoase și protejarea unghiilor în fața factorilor externi nocivi.

3. ce pot face dacă unghiile mele sunt deja exfoliate?

Răspuns: Tăiați unghiile afectate, aplicați o bază de unghii pentru întărire și evitați substanțele chimice agresive pentru a permite recuperarea.


Vezi și:

Ionut

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Ionut

Lasă un comentariu