Cum se fac unghiile cu gel: ghid detaliat

Unghiile cu gel reprezintă o opțiune populară în industria manichiurii datorită durabilității și aspectului impecabil pe care îl oferă. Procesul de aplicare a unghiilor cu gel poate părea complicat la început, dar urmând pașii corecți și având instrumentele potrivite, poți obține rezultate profesionale chiar și acasă.

Pașii de bază pentru aplicarea unghiilor cu gel

Pentru a realiza unghii cu gel de calitate, urmează acești pași esențiali:

1. pregătirea unghiilor

Începe curățând și degresând bine unghiile naturale. Taie și modelează unghiile după preferință și îndepărtează cuticulele. Aplică un strat subțire de bază și usucă-l sub lampa UV sau LED.

2. aplicarea stratului de gel

Aplică un strat subțire de gel de construcție pe unghii folosind o pensulă specială pentru gel. Asigură-te că acoperi uniform suprafața și formează unghia în funcție de preferință. Usucă sub lampa UV sau LED conform instrucțiunilor produsului.

3. finisarea unghiilor

Șterge stratul lipicios rezidual cu un cleaner special pentru gel și finalizează cu un strat de top coat pentru a oferi un aspect lucios și rezistență în timp. Usucă sub lampa UV sau LED conform instrucțiunilor produsului.

Cum se pun unghiile cu gel în mod corect

Este esențial să respecți timpul de uscare specificat pentru fiecare strat de gel aplicat. O altă aspect important este pregătirea adecvată a unghiei naturale pentru a asigura aderența optimă a gelului.

Faqs despre unghiile cu gel

Cât durează să aplici unghii cu gel?

Timpul necesar poate varia în funcție de experiența ta și de complexitatea designului. În medie, aplicarea unghiilor cu gel poate dura între 1 și 2 ore.

Cât timp rezistă unghiile cu gel?

Dacă sunt aplicate corect și întreținute corespunzător, unghiile cu gel pot rezista între 2 și 3 săptămâni înainte de a necesita refacere.

Este necesară îndepărtarea profesională a unghiilor cu gel?

Deși este recomandat să apelezi la un specialist pentru îndepărtarea unghiilor cu gel, poți folosi kit-uri speciale acasă. Este important să nu smulgi gelul pentru a evita deteriorarea unghiei naturale.

Concluzie

Aplicarea unghiilor cu gel poate fi o modalitate excelentă de a obține un aspect elegant și rezistent pentru manichiura ta. Respectând pașii corecți și având răbdare, poți realiza unghii cu gel profesionale și de lungă durată chiar la tine acasă.


Vezi și:

Aurelia

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Aurelia

Lasă un comentariu