Cum se aplică oja semipermanentă

Bine ați venit la ghidul nostru complet despre cum să aplicați oja semipermanentă. Oja semipermanentă este o opțiune populară pentru cei care doresc să obțină un manichiură de lungă durată și rezistentă. Cu câțiva pași simpli și câteva sfaturi utile, veți obține cu ușurință rezultate profesionale în confortul casei dvs.

Pașii de bază pentru aplicarea ojei semipermanente

Pentru a începe, pregătiți-vă unghiile curate și uscate. Urmați acești pași de bază pentru a aplica corect oja semipermanentă:

  1. Curățare și pregătire: Îndepărtați orice resturi de ojă veche și îngrijiți unghiile. Asigurați-vă că suprafața unghiilor este netedă și curată.

  2. Aplicarea stratului de bază: Aplicați un strat subțire de bază pentru a proteja unghia și pentru a îmbunătăți aderența ojei semipermanente.

  3. Aplicarea ojei semipermanente: Aplicați primul strat subțire de ojă semipermanentă și folosiți o lampă UV pentru a usca fiecare strat. Repetați acest pas pentru a obține culoarea dorită.

  4. Aplicarea stratului de finisare: Finalizați cu un strat de finisare pentru a proteja culoarea și pentru a conferi un aspect strălucitor unghiilor.

De ce nu se usucă oja semipermanentă în lampa uv?

Este important să înțelegem de ce uneori oja semipermanentă nu se usucă corespunzător în lampa UV. Acest lucru se poate întâmpla din diverse motive, cum ar fi:

  • Stratul prea gros: Aplicarea unui strat prea gros de ojă semipermanentă poate duce la uscarea incorectă în lampa UV. Asigurați-vă că aplicați straturi subțiri și uniforme.

  • Lampa neadecvată: Unele lămpi UV pot avea putere insuficientă sau nu sunt potrivite pentru uscarea ojei semipermanente. Asigurați-vă că utilizați o lampă de calitate.

  • Probleme tehnice: Verificați lampa UV pentru eventuale probleme tehnice sau dacă este timpul să înlocuiți becul UV.

Îngrijirea unghiilor cu oja semipermanentă

Pentru a menține aspectul proaspăt al manichiurii cu oja semipermanentă, urmați aceste sfaturi simple:

  1. Evitați submergerea în apă: Evitați expunerea îndelungată la apă pentru a preveni descuamarea ojei semipermanente.

  2. Folosiți cremă de mâini: Hidratați mâinile și cuticulele cu regularitate pentru a menține unghile sănătoase.

  3. Evitați substanțele chimice agresive: Folosiți mănuși de protecție atunci când manipulați substanțe chimice pentru a preveni deteriorarea ojei semipermanente.

Cât timp durează să se usuce oja semipermanentă în lampa uv?

În mod normal, fiecare strat de ojă semipermanentă se usucă în lampa UV în aproximativ 2-3 minute, dar acest timp poate varia în funcție de brandul și tipul de lampa folosit.

De ce nu se usucă oja semipermanentă în lampa uv?

Oja semipermanentă poate să nu se usuce corespunzător în lampa UV din cauza unor straturi prea groase, a unei lămpi neadecvate sau a problemelor tehnice.

Cum se îndepărtează corect oja semipermanentă?

Pentru a îndepărta oja semipermanentă, înmuiați unghiile în acetona specială pentru aproximativ 10-15 minute sau utilizați folii de acetona. Apoi, îndepărtați cu atenție stratul de ojă folosind o unealtă de plastic.


Vezi și:

Aurelia

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Aurelia

Lasă un comentariu