Cum se dau jos unghiile cu gel

Îndepărtarea corectă a unghiilor cu gel este crucială pentru menținerea sănătății și aspectului unghiilor tale. În timp ce unghiile cu gel oferă o rezistență și un aspect estetic de lungă durată, eliminarea lor poate fi o provocare dacă nu este făcută corect. Iată câteva metode și sfaturi pentru a îndepărta unghiile cu gel în mod eficient și fără a le deteriora.

Metoda cu folie de aluminiu și acetona

O metodă populară pentru îndepărtarea unghiilor cu gel este folosirea foliei de aluminiu îmbibată în acetona. Iată cum să procedezi:

 • Începe prin a tăia bucăți de folie de aluminiu suficient de mari pentru a înveli fiecare deget.
 • Înmoaie o bucată de vată în acetona.
 • Așază vata îmbibată în acetona pe unghie.
 • Înfășoară unghia cu folia de aluminiu și lasă să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute.
 • Îndepărtează folia și gelul moale cu ajutorul unui bastonaș de lemn sau metalic.

Metoda frezării

O altă metodă eficientă de îndepărtare a unghiilor cu gel este frezarea. Această metodă este recomandată să fie efectuată de către un tehnician profesionist pentru a evita deteriorarea unghiei naturale.

 • Tehnicianul va folosi o freză specializată pentru a îndepărta gelul de pe suprafața unghiei.
 • Este important ca frezarea să fie făcută cu grijă și precizie pentru a evita zgârierea sau subțierea unghiei naturale.
 • În final, unghia poate fi pilată și lustruită pentru a obține un aspect neted și uniform.

Metoda înmuiată în apă caldă

O altă opțiune pentru îndepărtarea unghiilor cu gel este înmuierea lor în apă caldă. Această metodă poate fi mai blândă pentru unghiile naturale și cuticule, dar poate dura mai mult timp.

 • Umple un bol cu apă caldă și lasă-ți degetele să stea în apă timp de 10-15 minute pentru a înmuia gelul.
 • Utilizează o pilă pentru a îndepărta cu grijă gelul moale de pe suprafața unghiei.
 • Repetați procesul dacă este necesar până când toată gelul este îndepărtat.

Sfaturi suplimentare pentru îndepărtarea unghiilor cu gel

Pentru a preveni deteriorarea sau slăbirea unghiilor naturale în timpul îndepărtării unghiilor cu gel, iată câteva sfaturi suplimentare:

 • Evită să smulgi sau să tragi de gelul rămas pe unghii, deoarece acest lucru poate provoca slăbirea și ruperea unghiilor naturale.
 • Aplică o cremă hidratantă sau ulei pentru cuticule după îndepărtarea unghiilor cu gel pentru a hrăni și hidrata unghia și pielea din jurul ei.
 • În cazul în care experimentezi disconfort sau durere în timpul procesului de îndepărtare, oprește imediat și consultă un specialist.

Indiferent de metoda aleasă, este important să ai răbdare și să acorzi atenție detaliilor pentru a îndepărta unghiile cu gel în mod sigur și eficient, fără a afecta sănătatea și aspectul unghiilor tale naturale.

Întrebări Frecvente

Iată câteva întrebări frecvente legate de îndepărtarea unghiilor cu gel:

Întrebare Răspuns
Cât de des ar trebui să îmi îndepărtez unghiile cu gel? Este recomandat să îți îndepărtezi unghiile cu gel la fiecare 2-3 săptămâni pentru a preveni deteriorarea unghiei naturale.
Este sigură folosirea acetonei pentru îndepărtarea unghiilor cu gel? Acetona poate fi eficientă în îndepărtarea unghiilor cu gel, dar trebuie utilizată cu grijă pentru a evita uscarea sau deteriorarea unghiei naturale.
Cum pot preveni subțierea unghiilor naturale în timpul îndepărtării gelului? Este important să eviți frezarea sau zgârierea excesivă a unghiei naturale și să folosești produse hidratante după îndepărtare pentru a menține sănătatea și hidratarea unghiei.


Vezi și:

Francoz

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Francoz

Lasă un comentariu