Cu ce se dă jos gelul de pe unghii

Ai încercat o nouă manichiură cu gel și acum te întrebi cum să îl înlături fără să îți deteriorezi unghiile? Înlăturarea corectă a gelului de pe unghii este esențială pentru menținerea sănătății acestora și pentru a evita deteriorarea sau subțierea lor. Există mai multe metode și produse disponibile pe piață pentru a face acest lucru în mod eficient și sigur.

Acetonă

Una dintre cele mai comune metode de înlăturare a gelului de pe unghii este utilizarea acetonei. Poți folosi acetona în combinație cu o metodă de înlăturare pe bază de folie sau cu ajutorul unor dischete de bumbac îmbibate în acetona. Înmoaie dischetele de bumbac în acetona, aplică-le pe unghii și învelește-le în folie de aluminiu. Lasă-le să acționeze timp de aproximativ 15-20 de minute, apoi înlătură folia și gelul va fi mai ușor de îndepărtat cu ajutorul unei spatule pentru cuticule.

Metoda cu lămâie și bicarbonat de sodiu

O altă metodă naturală și mai blândă este folosirea unei amestecuri de lămâie și bicarbonat de sodiu. Presară bicarbonat de sodiu peste unghii și apoi stoarce sucul de lămâie peste bicarbonat. Lasă amestecul să acționeze timp de câteva minute înainte de a înlătura gelul cu ajutorul unei spatule pentru cuticule. Această metodă poate fi mai puțin agresivă pentru unghii, dar poate necesita mai mult timp pentru a îndepărta complet gelul.

Remușcarea

O metodă mai puțin recomandată este remușcarea gelului de pe unghii. Acest lucru poate fi dăunător și poate duce la subțierea sau deteriorarea unghiilor. Dacă alegi să folosești această metodă, asigură-te că o faci cu grijă și cu blândețe pentru a evita deteriorarea unghiilor.

Produse specializate

Pe piață există și produse specializate pentru înlăturarea gelului de pe unghii, cum ar fi soluțiile de îndepărtare a gelului sau kiturile de înlăturare a gelului. Aceste produse sunt formulate special pentru a dizolva gelul în mod eficient fără a afecta sănătatea unghiilor.

Precauții

Indiferent de metoda aleasă, este important să ai grijă să nu rănești unghiile în timpul procesului de înlăturare a gelului. Evită să tragi sau să forțezi gelul să se desprindă și aplică întotdeauna o loțiune hidratantă sau ulei pentru cuticule după înlăturarea gelului pentru a menține unghiile hidratate și sănătoase.

Întrebări Frecvente

Aici sunt câteva întrebări frecvente despre înlăturarea gelului de pe unghii:

Întrebare Răspuns
Cât de des ar trebui să înlătur gelul de pe unghii? Este recomandat să înlături gelul la fiecare 2-3 săptămâni pentru a evita subțierea sau deteriorarea unghiilor.
Este sigură folosirea acetonei pentru înlăturarea gelului? Acetona poate fi eficientă, dar poate usca sau deteriora unghiile în timp. Este recomandat să folosești o loțiune hidratantă după utilizarea acetonei pentru a menține unghiile sănătoase.
Cât timp ar trebui să las lămâia și bicarbonatul de sodiu pe unghii? Este recomandat să lași amestecul de lămâie și bicarbonat de sodiu să acționeze timp de 5-10 minute înainte de a îndepărta gelul.

Astfel, având grijă la procesul de înlăturare a gelului și respectând indicațiile, poți păstra unghiile sănătoase și frumoase.


Vezi și:

Francoz

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Francoz

Lasă un comentariu