Cele mai urâte unghii

Unghiile pot fi o expresie a stilului și a personalității unei persoane, însă uneori ele pot suferi de diferite afecțiuni sau de neglijare, rezultând într-o estetică neplăcută și uneori chiar dureroasă. În acest articol, vom explora cele mai urâte unghii și cauzele din spatele aspectului lor inestetic.

Cauzele unghiilor urâte

Există mai multe motive pentru care unghiile pot deveni inestetice. Printre acestea se numără:

 • Infecții fungice: Cunoscută și sub numele de onicomicoză, această infecție poate duce la decolorarea, îngroșarea și deformarea unghiilor.
 • Leziuni: Loviturile sau traumele la nivelul unghiilor pot cauza dureri și deformări temporare sau permanente.
 • Boala unghiei: Unele boli, cum ar fi psoriazisul sau eczema, pot afecta aspectul și sănătatea unghiilor.
 • Neglijarea igienei: Lipsa îngrijirii corespunzătoare a unghiilor poate duce la acumularea de murdărie, bacterii și ciuperci, ceea ce poate duce la aspectul neplăcut al acestora.

Tipuri de unghii urâte

Unghiile pot prezenta diferite aspecte inestetice, printre care se numără:

 • Unghii îngălbenite: Aceasta poate fi cauzată de infecții fungice sau de fumat.
 • Unghii îngroșate: Infecțiile fungice sau traumatismele pot determina îngroșarea unghiilor.
 • Unghii învinețite: Leziunile sau traumatismele pot duce la apariția unghiilor învinețite.
 • Unghii cu pete albe: Apariția petelor albe pe unghii poate fi rezultatul leziunilor sau a deficiențelor nutriționale.
 • Unghii fragile: Lipsa de nutriție adecvată sau expunerea excesivă la substanțe chimice pot face ca unghiile să devină fragile și să se rupă ușor.

Cum să ai grijă de unghiile tale

Pentru a preveni aspectul urât al unghiilor, este important să ai grijă de ele în mod corespunzător. Iată câteva sfaturi utile:

 • Menține o igienă adecvată: Spală-ți regulat mâinile și unghiile cu apă și săpun.
 • Tăie unghiile în mod regulat: Tăierea regulată a unghiilor poate preveni îngroșarea și ruperea lor.
 • Folosește produse de îngrijire adecvate: Folosește o cremă hidratantă pentru cuticule și un ulei pentru unghii pentru a menține sănătatea și hidratarea acestora.
 • Protejează-ți unghiile: Evită expunerea prelungită la substanțe chimice dure și folosește mănuși de protecție atunci când faci treburi de casă sau lucrezi în grădină.

În concluzie, aspectul urât al unghiilor poate fi cauzat de o varietate de factori, inclusiv infecții, leziuni sau neglijență. Cu toate acestea, printr-o îngrijire corespunzătoare și atenție la detalii, poți menține sănătatea și frumusețea unghiilor tale. Este important să consulți un medic dacă observi schimbări semnificative în aspectul sau starea unghiilor tale, pentru a primi un diagnostic și tratament adecvat.

Întrebări Frecvente

Iată câteva întrebări frecvente referitoare la aspectul urât al unghiilor:

Întrebare Răspuns
De ce se îngălbenesc unele unghii? Unghii îngălbenite pot fi rezultatul infecțiilor fungice sau al fumatului. Este important să consulți un specialist pentru un diagnostic precis.
Cum pot preveni unghiile fragile? Pentru a preveni fragilitatea unghiilor, este recomandat să ai o alimentație echilibrată, să eviți expunerea la substanțe chimice dure și să folosești produse de îngrijire adecvate.
Cât de des ar trebui să tai unghiile? Tăierea regulată a unghiilor este recomandată pentru a preveni îngroșarea și ruperea lor. De regulă, o dată la 1-2 săptămâni este suficientă, dar acest lucru poate varia în funcție de ritmul de creștere al fiecăruia.


Vezi și:

Francoz

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Francoz

Lasă un comentariu