Tratament unghii ingrosate picioare

Unghii ingrosate la nivelul picioarelor pot fi o problemă incomodă și uneori dureroasă. Această afecțiune poate fi cauzată de diverse condiții, cum ar fi infecțiile fungice, traumatismele repetate sau boli precum psoriazisul sau diabetul. Este important să acorzi atenție acestor unghii și să le tratezi corect pentru a preveni complicațiile și pentru a te simți mai confortabil.

Causes

Există mai multe cauze posibile pentru unghii ingrosate la nivelul picioarelor. Printre acestea se numără:

 • Infecțiile fungice, cum ar fi onicomicoza, care poate afecta unghiile și le poate face să devină ingrosate și decolorate.
 • Leziunile repetitive sau traumatismele la nivelul unghiilor, cum ar fi purtarea încălțămintei strâmte sau loviturile repetitive la degete.
 • Boli precum psoriazisul sau diabetul, care pot afecta sănătatea unghiilor și pot duce la îngroșarea acestora.

Treatment

Tratamentul pentru unghii ingrosate la nivelul picioarelor poate varia în funcție de cauza subiacentă a problemei. În general, este recomandat să consulți un medic sau un dermatolog pentru a primi un diagnostic adecvat și un plan de tratament personalizat. În funcție de severitatea afecțiunii, opțiunile de tratament pot include:

 • Medicație orală sau topică pentru a trata infecțiile fungice.
 • Proceduri medicale precum excizia chirurgicală a unghiilor îngroșate sau ablația chimică pentru a îmbunătăți aspectul și confortul piciorului.
 • Ingrijirea adecvată a picioarelor, inclusiv tăierea corectă a unghiilor și utilizarea încălțămintei confortabile și bine potrivite.
 • Îngrijirea pielii pentru a preveni complicațiile și pentru a menține sănătatea picioarelor.

Prevention

Pentru a preveni apariția unghiilor ingrosate la nivelul picioarelor, este important să ai grijă de sănătatea picioarelor și să iei măsuri preventive. Iată câteva sfaturi utile:

 • Păstrează-ți picioarele curate și uscate, evitând umiditatea excesivă și purtând șosete din materiale respirabile.
 • Evită încălțămintea strâmtă sau incomodă și asigură-te că îți potrivești încălțămintea corect pentru a preveni traumatismele la nivelul unghiilor.
 • Inspectează-ți regulat picioarele și unghiile pentru a depista eventualele probleme în stadii incipiente și pentru a le trata prompt.

Unghii ingrosate la nivelul picioarelor pot fi o problemă deranjantă, dar cu tratament adecvat și îngrijire corespunzătoare, poți gestiona această afecțiune și îți poți menține picioarele sănătoase și confortabile. Nu ezita să consulți un medic sau un dermatolog dacă ai întrebări sau preocupări legate de sănătatea picioarelor tale.

Complications

While thickened toenails might seem like a minor issue, they can lead to more severe complications if left untreated. Some potential complications include:

Complication Description
Ingrown toenails Thickened nails are more prone to becoming ingrown, which can cause pain, inflammation, and infection.
Cellulitis If an infection develops, it can spread to the surrounding skin and tissues, leading to cellulitis, a potentially serious bacterial infection.
Difficulty walking Severely thickened toenails can make walking painful and difficult, affecting mobility and quality of life.

How can complications be prevented?

Preventing complications associated with thickened toenails involves proactive measures and regular foot care:

 • Trim your nails properly to prevent them from becoming ingrown.
 • Keep your feet clean and dry to reduce the risk of infection.
 • Wear comfortable shoes that provide adequate space for your toes.
 • Seek prompt medical attention if you notice any signs of infection or if you experience persistent pain or discomfort.


Vezi și:

Francoz

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Francoz

Lasă un comentariu