Unghie incarnată infectată tratament acasă

Unghia incarnată este o afecțiune frecventă care apare atunci când marginile laterale sau colțurile unghiei cresc în țesutul înconjurător, provocând durere, inflamație și chiar infecții. Atunci când o unghie incarnată devine infectată, este important să se acționeze prompt pentru a preveni complicațiile și pentru a facilita vindecarea.

Semne și simptome ale unei unghii incarnate infectate

Înainte de a începe tratamentul acasă pentru o unghie incarnată infectată, este important să recunoaștem semnele și simptomele acestei afecțiuni. Printre acestea se numără:

 • Durere crescută și sensibilitate în jurul unghiei
 • Umflături și roșeață în zona afectată
 • Supurație sau descărcare de puroi
 • Senzație de căldură la nivelul unghiei incarnate
 • Posibile semne de infecție, cum ar fi febră sau frisoane (în cazuri mai severe)

Tratament acasă pentru unghie incarnată infectată

Atunci când te confrunți cu o unghie incarnată infectată, poți încerca diverse măsuri acasă pentru a ameliora simptomele și a facilita procesul de vindecare:

 • Băi calde de picioare: Înmoaie piciorul afectat în apă călduță cu sare de mare sau săpun antibacterian de mai multe ori pe zi pentru a reduce inflamația și a facilita eliminarea puroiului.
 • Comprese calde: Aplică comprese calde și umede pe unghia incarnată pentru a ameliora durerea și a stimula drenajul puroiului.
 • Igiena riguroasă: Menține zona afectată curată și uscată pentru a preveni răspândirea infecției. Schimbă regulat pansamentele și utilizează un dezinfectant pentru a curăța zona.
 • Tăiere corectă a unghiei: Evită să tai unghiile prea scurt sau prea în adânc, deoarece acest lucru poate agrava problema. Taie unghiile drept și nu în formă de V pentru a preveni recurența unghiei incarnate.
 • Evitarea încălțămintei strâmte: Poartă încălțăminte confortabilă, care să nu comprime degetele, pentru a reduce presiunea asupra unghiei incarnate și a preveni exacerbarea simptomelor.

Când să consulți un medic

În unele cazuri, tratamentul acasă pentru o unghie incarnată infectată poate să nu fie suficient și poate fi necesară intervenția medicală. Consultă imediat un medic dacă:

 • Simptomele persistă sau se agravează în ciuda tratamentului la domiciliu
 • Observi semne de infecție severă, cum ar fi febră ridicată, frisoane sau roșeață extinsă și durere intensă
 • Ai diabet sau o altă afecțiune care îți afectează circulația sau vindecarea

În concluzie, tratamentul la domiciliu pentru o unghie incarnată infectată poate fi eficient în multe cazuri, dar este important să fii atent la semnele de complicații și să ceri ajutor medical atunci când este necesar. Respectând măsurile de prevenție și urmând îndrumările medicului, poți facilita vindecarea și preveni recurența acestei afecțiuni neplăcute.

Prevenirea unghiei incarnate infectate

În afară de tratamentul pentru unghia incarnată infectată, este crucial să iei măsuri preventive pentru a evita recurența sau apariția acestui tip de afecțiune. Iată câteva sfaturi utile pentru prevenirea unghiei incarnate:

 • Tăierea corectă a unghiilor: Asigură-te că tai unghiile drept, fără să le tai prea scurt sau să le dai formă de V, pentru a reduce riscul de a dezvolta o unghie incarnată.
 • Menținerea igienei picioarelor: Spală-ți picioarele zilnic și usucă-le bine, în special între degete, pentru a preveni proliferarea bacteriilor și ciupercilor care pot duce la infecții ale unghiilor.
 • Utilizarea încălțămintei adecvate: Poartă încălțăminte confortabilă, care să nu exercite presiune excesivă asupra degetelor, și evită purtarea de încălțăminte prea strâmtă sau prea largă.
 • Monitorizarea sănătății picioarelor: Fii atent la orice semn de disconfort sau modificare a aspectului unghiilor și consultă medicul dacă observi orice problemă pentru a preveni complicațiile ulterioare.

Întrebări Frecvente

Întrebare Răspuns
Cât de des ar trebui să fac băi calde de picioare pentru o unghie incarnată infectată? Se recomandă să faci băi calde de picioare de mai multe ori pe zi, în funcție de intensitatea simptomelor. Consultă medicul pentru recomandări specifice în cazul tău.
Pot să tai unghiile mele în formă de V pentru a preveni unghia incarnată? Nu este recomandat să tai unghiile în formă de V, deoarece acest lucru poate crește riscul de a dezvolta o unghie incarnată. Taie unghiile drept pentru a evita această problemă.
Cât timp ar trebui să dureze tratamentul pentru o unghie incarnată infectată acasă? Durata tratamentului poate varia în funcție de severitatea infecției și de răspunsul la măsurile de tratament acasă. Este recomandat să consulți medicul pentru evaluare și recomandări specifice.


Vezi și:

Francoz

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Francoz

Lasă un comentariu