Tratament naturist pentru unghii cu striatii

Unghiile sunt o parte importantă a aspectului nostru general și, adesea, sunt un indicator al sănătății noastre interne. Striatiile, sau liniile verticale vizibile pe unghii, pot indica diverse probleme de sănătate sau pot fi rezultatul unor traumatisme minore. În timp ce este întotdeauna recomandabil să consultați un medic pentru evaluare și tratament, există și tratamente naturiste pe care le puteți încerca pentru a îmbunătăți aspectul și sănătatea unghiilor dvs.

Ulei de măsline și lămâie

Unul dintre cele mai simple tratamente naturiste pentru unghii cu striatii este amestecul de ulei de măsline și lămâie. Amestecați cantități egale de ulei de măsline și suc proaspăt de lămâie și masați amestecul pe unghiile afectate timp de câteva minute înainte de culcare. Uleiul de măsline ajută la hidratarea unghiilor, în timp ce acidul din lămâie poate ajuta la întărirea lor.

Masaj cu ulei de cocos

Uleiul de cocos este cunoscut pentru proprietățile sale de hidratare și hrănire. Masați ulei de cocos pe unghiile și cuticulele dvs. în fiecare seară înainte de culcare pentru a ajuta la creșterea unghiilor sănătoase și la reducerea striatiilor.

Masaj cu ulei de ricin

Uleiul de ricin este bogat în substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea unghiilor, cum ar fi acizii grași și vitamina E. Aplicați ulei de ricin pe unghiile și cuticulele dvs. și masați ușor pentru a stimula circulația sângelui și a îmbunătăți aspectul unghiilor.

Consum de biotină

Biotina, sau vitamina B7, este esențială pentru sănătatea unghiilor, părului și pielii. Adăugați alimente bogate în biotină în dieta dvs., cum ar fi ouăle, avocado, nucile și semințele, sau luați suplimente de biotină conform recomandării medicului dvs.

Evitați substanțele chimice dure

Produsele chimice agresive din lacurile de unghii și îndepărtătorii de oje pot agrava striatiile și pot afecta sănătatea generală a unghiilor. Încercați să evitați utilizarea acestor produse și să optați pentru formule mai blânde și naturale atunci când este posibil.

Clătire cu oțet de mere

Un alt tratament natural pentru unghii cu striatii este clătirea lor cu o soluție diluată de oțet de mere. Amestecați o parte de oțet de mere cu două părți de apă și înmuiați unghiile timp de câteva minute înainte de a le clăti cu apă călduță. Oțetul de mere poate ajuta la întărirea și îmbunătățirea aspectului unghiilor.

Protejați unghiile

Protejați-vă unghiile împotriva deteriorării prin purtarea mănușilor de protecție în timpul activităților care pot provoca traumatisme minore, cum ar fi curățenia sau grădinăritul. De asemenea, evitați să vă mușcați unghiile și să folosiți unghii pentru sarcini precum desfăcutul ambalajelor, deoarece acest lucru poate agrava striatiile și poate duce la deteriorarea unghiilor.

Dieta echilibrată

Asigurați-vă că aveți o dietă echilibrată și bogată în nutrienți esențiali pentru sănătatea generală a unghiilor. Consumați alimente bogate în proteine, vitamine și minerale pentru a vă menține unghiile puternice și sănătoase.

Consultați un specialist

Dacă striatiile de pe unghii persistă sau sunt însoțite de alte simptome neobișnuite, este recomandabil să consultați un dermatolog sau un medic pentru evaluare și tratament adecvat. Aceștia vă pot oferi sfaturi personalizate și pot recomanda tratamente suplimentare în funcție de nevoile dvs. individuale.

Beneficiile exfolierii pentru sănătatea unghiilor

Exfolierea este un pas esențial în îngrijirea unghiilor și poate aduce numeroase beneficii pentru sănătatea și aspectul acestora. Pe lângă eliminarea celulelor moarte de pe suprafața unghiilor, exfolierea poate ajuta la stimularea circulației sângelui în jurul unghiei și la promovarea creșterii unghiei sănătoase.

Beneficii ale exfolierii pentru unghii:
Elimină celulele moarte și impuritățile de pe suprafața unghiei.
Stimulează circulația sângelui, îmbunătățind astfel hrănirea unghiei.
Previne acumularea bacteriilor și a ciupercilor sub unghie, reducând riscul de infecții.
Ajută la îndepărtarea resturilor de produse cosmetice și chimicale, prevenind astfel deteriorarea unghiei.

Întrebări Frecvente despre Exfolierea Unghiilor:

  • Este exfolierea potrivită pentru toate tipurile de unghii?
  • Cât de des ar trebui să fac exfolierea unghiilor?
  • Care sunt ingredientele ideale pentru un exfoliant de unghii?


Vezi și:

Francoz

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Francoz

Lasă un comentariu