Tratament naturist pentru ciuperca unghiei

Ciuperca unghiei, cunoscută și sub numele de onicomicoză, este o afecțiune comună și persistentă care poate fi inestetică și inconfortabilă. Deși există numeroase opțiuni de tratament convenționale disponibile, mulți oameni caută alternative naturale pentru a scăpa de această problemă.

Causes și simptome

Ciuperca unghiei apare atunci când fungii pătrund sub unghie și încep să crească. Acest lucru poate fi cauzat de expunerea la medii umede, încălțăminte necorespunzătoare, traumatisme minore la unghii sau un sistem imunitar slăbit. Printre simptomele comune se numără decolorarea unghiei, îngroșarea sau subțierea acesteia, deformarea unghiei și fragilitatea.

Tratamente naturiste

Pentru cei care caută alternative naturale la tratamentele convenționale, există câteva opțiuni pe care le pot încerca:

 • Ulei de arbore de ceai: Cu proprietăți antimicrobiene puternice, uleiul de arbore de ceai poate ajuta la combaterea fungilor care cauzează ciuperca unghiei. Se poate aplica direct pe unghie de mai multe ori pe zi.
 • Oțet de mere: Oțetul de mere are proprietăți antifungice și poate fi utilizat sub formă de baie de picioare sau aplicat direct pe unghie.
 • Ulei de cocos: Uleiul de cocos este cunoscut pentru proprietățile sale antifungice și hidratante. Aplicarea regulată pe unghii afectate poate ajuta la reducerea simptomelor ciupercii unghiei.
 • Extract de semințe de grapefruit: Acest extract conține substanțe active cu proprietăți antifungice. Se poate aplica direct pe unghie de mai multe ori pe zi.

Prevenirea ciupercii unghiei

Prevenția este întotdeauna mai bună decât tratarea. Pentru a preveni dezvoltarea ciupercii unghiei, este recomandat să:

 • Mențineți igiena picioarelor și a mâinilor, spălându-le regulat și uscându-le bine, în special între degete.
 • Folosiți șosete de bumbac și încălțăminte respirabilă.
 • Evitați să mergeți desculți în locuri publice, cum ar fi vestiarele sau dușurile.
 • Tăiați unghiile drept și nu le îngropați prea adânc în piele.

În final, este important să discutați cu un medic sau cu un specialist înainte de a începe orice tratament naturist pentru ciuperca unghiei pentru a vă asigura că este potrivit pentru dvs. și că nu interacționează cu alte condiții de sănătate sau medicamente pe care le luați.

Complicații posibile

În unele cazuri, ciuperca unghiei poate duce la complicații mai grave, în special dacă nu este tratată corespunzător. Printre aceste complicații se numără:

Complicație Descriere
Infecții bacteriene secundare Ciuperca unghiei poate crea o deschidere pentru bacterii, crescând riscul de infecții bacteriene adiționale.
Răspândirea infecției Dacă nu este tratată, ciuperca unghiei se poate răspândi la alte unghii sau la alte părți ale corpului.
Deformări permanente ale unghiei În cazurile severe, ciuperca unghiei poate duce la deformări permanente sau chiar pierderea unghiei.

Întrebări Frecvente

 • Cum pot să disting simptomele ciupercii unghiei de alte afecțiuni ale unghiilor?
 • Cât de eficiente sunt tratamentele naturiste în comparare cu cele convenționale?
 • Pot preveni ciuperca unghiei cu ajutorul unor măsuri simple de igienă?
 • Care sunt riscurile asociate cu utilizarea îndelungată a unor tratamente naturiste?


Vezi și:

Francoz

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Francoz

Lasă un comentariu