Coafuri anii 80

În anii 80, coafurile au fost sinonime cu excesul, extravaganta și individualitatea. Această perioadă a fost marcată de stiluri îndrăznețe și distinse, care au devenit emblematice pentru o întreagă generație. De la părul voluminos la culorile îndrăznețe și accesoriile strălucitoare, coafurile anilor ’80 au fost cu adevărat remarcabile și au reprezentat o expresie a spiritului vremii.

Cocul imens

Unul dintre cele mai iconice stiluri de păr din anii ’80 a fost cocul imens. Acesta implica un păr foarte voluminos, adesea împletit și întors într-un coc gigantic. Femeile petreceau ore întregi în fața oglinzii pentru a obține această coafură impresionantă, folosind cantități masive de fixativ pentru a-și menține părul ridicat și plin de volum.

Părul creț

Celebrități precum Madonna au făcut ca părul creț să fie la modă în anii ’80. Femeile își ondulau părul în bucle mari și pline de volum, folosind ondulatoare sau diverse tratamente chimice. Această coafură a devenit emblematică pentru stilul muzical al vremii și a fost adesea asociată cu o atitudine rebelă și nonconformistă.

Coditele laterale

Una dintre coafurile caracteristice anilor ’80 a fost reprezentată de codițele laterale. Femeile își tundeau părul într-o coadă de cal laterală, iar apoi foloseau accesorii strălucitoare sau șuvițe colorate pentru a adăuga un element de extravaganta și distracție. Această coafură a fost adesea purtată cu bucle sau părul creț pentru a completa aspectul retro distinctiv al vremii.

Tupei ample

Bărbații nu au fost excluși din tendințele coafurilor anilor ’80. Unul dintre cele mai populare stiluri pentru bărbați a fost reprezentat de tupeuri ample și înălțate. Acestea implicau o tunsoare lungă în partea de sus a capului, care era apoi coafată și fixată pentru a obține o înălțime impresionantă. Acest stil a fost adesea asociat cu muzicieni și vedete de film, și a devenit un simbol al individualității și stilului rebel.

Accesorii extravagante

Nu puteau lipsi accesorii extravagante din coafurile anilor ’80. De la bentite strălucitoare la panglici colorate și pene exotice, aceste accesorii erau o parte integrantă a stilului de modă al vremii. Femeile și bărbații nu ezitau să adauge o notă de excentricitate coafurilor lor, folosind accesorii îndrăznețe și inovatoare pentru a-și exprima personalitatea și creativitatea.

Coafurile anilor ’80 au fost mai mult decât simple stiluri de păr – au fost o formă de exprimare a spiritului vremii și a individualității fiecăruia. De la cocuri imense și păr creț la codițe laterale și tupeuri ample, aceste coafuri au rămas încă relevante și inspiraționale în moda contemporană, reprezentând o epocă definitorie în istoria coafurilor.

Coafuri pentru evenimente speciale

În afara coafurilor de zi cu zi, anii ’80 au văzut o creștere a cererii pentru coafuri extravagante pentru evenimente speciale, cum ar fi petreceri sau concerte. Aceste coafuri erau adesea mai elaborate și mai îndrăznețe decât cele obișnuite și implicau uneori utilizarea unor accesorii exotice și strălucitoare.

Eveniment Stil de coafură
Petreceri Cocuri imense cu accesorii extravagante
Concerte Păr creț în bucle mari și tupeuri ample
Gale Codițe laterale și tupeuri ample

Întrebări Frecvente

  • Care au fost câteva dintre coafurile cele mai căutate pentru evenimentele speciale în anii ’80?
  • Cum se deosebeau coafurile pentru petreceri de cele pentru concerte?
  • De ce crezi că cererea pentru coafuri extravagante a crescut în anii ’80?


Vezi și:

Francoz

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Francoz

Lasă un comentariu