Cate picaturi de Exoderil se pun pe unghie

Exoderil este un medicament antifungic utilizat pentru tratamentul afecțiunilor fungice ale pielii și unghiilor, inclusiv a infecțiilor micotice ale unghiilor (onicomicozei). Modul corect de utilizare a Exoderilului este esențial pentru eficacitatea tratamentului. O întrebare frecventă a pacienților este câte picături de Exoderil se pun pe unghie. Vom explora acest aspect în detaliu în continuare.

Modul corect de aplicare a Exoderilului pe unghii

Este important să urmați cu atenție instrucțiunile furnizate de medicul dumneavoastră sau de pe prospectul medicamentului pentru a asigura o utilizare corectă și eficientă a Exoderilului. În general, modul de aplicare a Exoderilului pe unghii este următorul:

 • Înainte de aplicare, asigurați-vă că unghia este curată și uscată.
 • Aplicați Exoderilul pe unghia afectată și pe pielea din jurul ei, într-un strat subțire, folosind aplicatorul furnizat sau vârful degetului curat.
 • Se recomandă să masați ușor zona tratată pentru a asigura o distribuție uniformă a medicamentului.
 • Evitați atingerea altor suprafețe cu unghia tratată până când Exoderilul s-a absorbit complet.
 • Repetați această procedură de două ori pe zi, de obicei dimineața și seara, până când infecția dispare complet și unghia crește normal.

Frecvența și dozajul picăturilor de Exoderil

Cât de mult Exoderil să aplicați și câte picături să folosiți depinde de dimensiunea zonei afectate și de recomandările medicului dumneavoastră. În general, se recomandă aplicarea unei cantități mici de Exoderil, suficientă pentru a acoperi complet zona afectată, fie că este vorba de o unghie sau de mai multe unghii afectate.

Este important să nu utilizați o cantitate prea mare de Exoderil, deoarece acest lucru nu va crește eficacitatea tratamentului și ar putea duce la risipa de medicament.

Recomandări suplimentare pentru utilizarea Exoderilului

Pentru a asigura succesul tratamentului cu Exoderil, este important să urmați și alte recomandări:

 • Continuați tratamentul conform indicațiilor medicului dumneavoastră, chiar dacă simptomele încep să dispară.
 • Evitați folosirea de lacuri de unghii sau alte produse cosmetice pe unghiile afectate în timpul tratamentului.
 • Spălați bine mâinile înainte și după aplicarea Exoderilului pentru a preveni răspândirea infecției.
 • Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la utilizarea Exoderilului, nu ezitați să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

În concluzie, aplicarea Exoderilului pe unghii necesită atenție și urmarea cu strictețe a instrucțiunilor. Respectarea dozajului și frecvenței recomandate de picături este crucială pentru obținerea rezultatelor dorite și vindecarea eficientă a infecției micotice a unghiilor.

Efectele secundare posibile ale Exoderilului

În timp ce Exoderilul este un tratament eficient pentru infecțiile fungice ale unghiilor, este important să fiți conștienți și de posibilele efecte secundare. Acestea pot include:

Efecte secundare Descriere
Iritarea pielii Unele persoane pot experimenta roșeață, mâncărime sau senzație de arsură în zona de aplicare a Exoderilului.
Reacții alergice Anumite persoane pot dezvolta reacții alergice la Exoderil, cum ar fi umflarea sau înroșirea excesivă a pielii.
Sensibilitate crescută la lumină solară În cazuri rare, Exoderilul poate crește sensibilitatea pielii la expunerea la soare, determinând riscul de arsuri solare mai rapide.

Dacă observați oricare dintre aceste efecte secundare sau alte reacții neașteptate în timpul utilizării Exoderilului, este important să consultați imediat medicul dumneavoastră pentru sfaturi suplimentare și, dacă este necesar, ajustarea tratamentului.

Întrebări Frecvente

 • Cât timp durează tratamentul cu Exoderil?
 • Care sunt simptomele care ar trebui să dispară în timpul tratamentului?
 • Pot continua activitățile zilnice obișnuite în timpul tratamentului cu Exoderil?


Vezi și:

Francoz

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Francoz

Lasă un comentariu